Tadd Fujikawa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Tadd Fujikawa (Honolulu, 8 januari 1991) is een Amerikaanse golfprofessional.

Jeugd[bewerken]

Tadd Fukijawa kwam drie maanden te vroeg ter wereld en had 50% kans in leven te blijven. Misschien is hij daarom slechts 155 cm geworden, hoewel zijn moeder Lori, die sinds 2008 voor hem caddiet, net zo klein is. Je hoeft met golf niet lang te zijn om ver te slaan, zoals Ian Woosnam 20 jaar geleden al liet zien, en Tadd nu.

Fujikawa zit in 2008 nog op de Moanalua High School in Honolulu, Hawaï.

Amateur[bewerken]

Als 15-jarige amateur kwalificeert hij zich regionaal op Winged Foot voor het US Open. Hij is de jongste speler die dat doet sinds 1941. Op het Open mist hij de cut met 9 slagen.

In 2007 wordt hij uitgenodigd te spelen op het Sony Open in Hawaï, het tweede toernooi dus dat hij op de Amerikaanse PGA Tour speelt. Hij is dan 16 jaar en 4 dagen, de één na jongste die dat beleeft. Daar haalt hij de cut, en is de jongste speler ooit om dat record op zijn naam te schrijven. Op de 16de maakte hij een birdie, waardoor hij de cut zou halen met twee pars op de resterende holes, maar op de 18de maakte hij ook nog een 5-meter putt voor een eagle. Hij eindigt dat toernooi op de 20ste plaats met een score van -5.

Ook in 2007 speelt hij het Hawaii Pearl Open en wint met -11. Tweede wordt Greg Meyer met -10. Als amateur mag Tadd het prijzengeld niet aannemen en geeft het door aan Meyer, die het toernooi al vier keer eerder gewonnen heeft.

Professional[bewerken]

Albatros

2007[bewerken]

Op 12 juli 2007 wordt hij professional. Hij wordt in september uitgenodigd voor zijn eerste toernooi op de Europese PGA Tour op het Zwitsers Open in Crans-surSierre. Hij mist de cut, maar hij maakt een albatros op de 9de hole, een par 5 van 575 meter, waar hij met een houten 3 zijn tweede slag in de hole slaat. Ter herinnering hieraan krijgt hij een gouden Omega ' Double Eagle' horloge van de sponsor en een jaar later staat er bij de tee een grote steen met een koperen herinneringsplaat.
In november wint hij het Hawaii Pearl Open met een birdie op de laatste hole.

2008[bewerken]

Zijn eerste overwinning behaalt hij op eigen bodem tijdens de 50ste Mid-Pacific Open in Hawaii met een score van -10. Weer een record, want hiermee is hij de jongste winnaar op dat toernooi, dat geen deel uitmaakt van de Amerikaanse Tour. In 2008 speelt hij onder andere het KLM Open op de Kennemer en het Zwitsers Open in Crans.

De TF Invitational[bewerken]

Op 12 augustus 2008 is op de Kapolei Golf Course op Hawaï de eerste jaarlijkse Tadd Fujikawa Invitational Golf Tournament geweest. De opbrengst gaat naar 'March of Dimes', een stichting die de gezondheid van ongeboren en te vroeg geboren kinderen onderzoekt en Newborn Intensive Care Units sponsort. Aan zo'n NICU heeft ook Tadd zijn leven te danken.

Externe links[bewerken]