The Amazing Race Asia 5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The Amazing Race Asia 5 er den femte sesongen av den asiatiske realityserien The Amazing Race Asia. Den femte sesongen av The Amazing Race Asia fulgte elleve lag bestående av to personer, med et pre-eksisterende forhold, i et kappløp rundt i Asia.

De filippinske skjønnhetsdronningene Parul Shah og Maggie Wilson vant den femte sesongen av The Amazing Race Asia.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Startstreken for den femte sesongen av The Amazing Race Asia, var ved Monumen Nasional i Jakarta.

20. mai 2016, etter seks års pause, annonserte Sony Pictures Television (SPT) Networks Asia at The Amazing Race Asia ville returnere for en femte sesong og at programmet ville bli sendt på AXN Asia. Allan Wu fortsatte som programleder for serien og delte programlederrollen med den indonesiske skuespillerinnen Tara Basro mens de reiste rundt i Indonesia.

Den femte sesongen av The Amazing Race Asia strakk seg 12 000 km, gjennom seks land i Asia, i løpet av 18 dager. Innspillingen startet 8. august og ble avsluttet 26. august 2016. Indonesia, Malaysia, Vietnam, Thailand, Filippinene og Singapore ble alle besøkt denne sesongen.

Den indonesiske viseministeren for turisme, Sapta Nirwandar, sendte lagene av gårde ved startstreken. Dette var første gang i The Amazing Race-franchisen at en annen person enn programlederen at kappløpet ikke ble startet av programlederen.

Denne sesongen introduserte et nytt element som blir brukt i den amerikanske versjonen; Fartsdump (Speed Bump).I Fartsdump, må laget som kommer sist i en ikke-elimineringsetappe, gjennomføre en ekstra oppgave mens de andre lagene fortsatte kappløpet. Denne erstattet «merket for eliminering»-straffen, som ble brukt i de foregående sesongene av The Amazing Race Asia. For første gang i The Amazing Race Asia, ble U-Svingpunktet plassert før Veivalgsoppgaven istedenfor etter. Dette skjedde i den niende etappen. I den samme etappen, fant man for første gang i The Amazing Race-franchisen Vikeplikt og U-Sving i samme etappe.

Cast[rediger | rediger kilde]

Søknadsfristen for deltagelse i den femte sesongen begynte 23. mai og gikk ut 30. juni 2016.

Deltagere for denne sesongen inkluderte lag med skjønnhetsdronninger, i tillegg til venner, kjærestepar og søsken. For første gang i The Amazing Race Asia deltok et lag fra Vietnam. Hongkong ble for første gang ikke representert i The Amazing Race Asia.

Vinnerne av den første sesongen av The Amazing Race Asia, Joe Jer Tee og Zabrina Fernandez, tok i mot lagene ved Pit-Stop i Malaysia.

Markedsføring[rediger | rediger kilde]

Wonderful Indonesia, Grab, Garuda Indonesia og Great Eastern Life var hovedsponsorene for den femte sesongen av The Amazing Race Asia. Det var første sesongen Sony ikke var sponsor for serien.

Resultat[rediger | rediger kilde]

Følgende lag deltok i kappløpet, med deres relasjon på det tidspunktet innspillingen foregikk og annonsert av AXN Asia.

Lag Relasjon Plassering (Etappevis) Veisperringer
1 2 3 <4> 5ƒ 6 7 <8> 9 10
Filippinene Parul & Maggie Skjønnhetsdronninger 7 6 5 3 4 3 4 3 2> 1 Parul 5, Maggie 5
Malaysia Yvonne & Chloe Skjønnhetsdronninger 9 1 3 5 2 2 2 4 3 2 Yvonne 5, Chloe 5
Filippinene Eric & Rona Ektepar 4 4 6 4 3 4 5 2 1 3 Eric 5, Rona 5
Indonesia Treasuri & Louisa Bestevenninner 2 3 1 1 1 5 3 1 4< Treasuri 5, Louisa 4
Singapore JK & Mike Radio-DJ-er 3 8 7 7 5 1 1 5 JK 4, Mike 4
Thailand Anita & Tom Kjærester 8 2 4 2 6 6 Anita 2, Tom 3
Malaysia Will & Alex Brødre 5 7 2 6 7 Will 2, Alex 2
Indonesia Rach & Vicky Reiseverter 6 5 8 8 Rach 1, Vicky 2
Malaysia Alphaeus & Brandon Skolekamerater 1 9 Brandon 0, Alphaeus 1
Singapore Rei & Keiji Søsken 10 Rei 0, Keiji 0
Vietnam Lisa & Nicole Livspartnere 11 Lisa 0, Nicole 0
 • En rød lagplassering indikerer at laget ble eliminert.
 • En blå understreket lagplassering indikerer at laget kom sist i en ikke-elimineringsetappe, og måtte gjennomføre en Fartsdump i neste etappe.
 • En grønn ƒ ved lagplassering indikerer at laget vant en Snarvei i etappen. Ved etappenummer, indikerer det at det var en Snarvei i etappen, men at den ikke ble brukt.
 • En gul > ved lagplassering, indikerer at laget valgte å bruke Vikeplikten. En gul < indikerer at laget måtte vike. En gul <> ved etappenunner, indikerer at det var en Vikeplikt i etappen, men at den ikke ble benyttet.
 • En brun ⊃ indikerer at laget brukte U-sving. En brun ⊂ indikerer at laget ble U-svingt. En brun ⊂⊃ ved etappenummer, indikerer at det var en U-Sving i etappen, men at den ikke ble benyttet.

Premier[rediger | rediger kilde]

Premiene ble gitt til laget som kom på førsteplass i de respektive etappene.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Etappe 1 (Indonesia)[rediger | rediger kilde]

I Bogor, måtte lagene finne et par med Ondel-Ondel ved Kebun Raya Bogor for å motta en ledetråd.
 • Jakarta, Indonesia Indonesia (Monument Nasional) (Startstreken)
 • Jakarta (Sapta Pesona Building) (Elimineringspunkt)
 • Jakarta (Museum Bahari – Menara Syahbandar) >Veivalg< Fikse eller Frakte
 • Bogor (Kebun Raya Bogor)
 • Bogor (Kebun Raya Bogor – Taman Teijsmann)
 • Bogor (Kebun Raya Bogor – Lotusdam) >Pit-Stop (Etappe 1)<

I sesongens første Veivalg, måtte lagene velge mellom Fix (Fikse) eller Freight (Frakte). I Fix, måtte lagene dra til Taman Fatahillah. Der måtte lagene fikse og sette sammen en sykkeldekk på en Onthel-sykkel, ut ifra et gitt eksempel. Når dommeren godkjente arbeidet, ville han gi dem neste ledetråd. I Freight, måtte lagene dra til havnen Sunda Kelapa. Der måtte lagene fylle en sekk med sand ombord i en tradisjonell, indonesisk pisini og bære den på land for å fylle opp fire tønner som stod på kaien. Når tønnene var fylt opp, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved startstreken, ville lagene finne en vegg fylt med avbildninger av kompass som viste ulike retninger. Lagene måtte lete igjennom tusen forskjellige kompass etter en av ti som pekte 210 grader sørvest, for å motta neste ledetråd fra Allan og Tara. Laget som ikke fant kompasset, ble eliminert.
 • Ved Kebun Raya Bogor, måtte lagene lete etter en mannlig Ondel-ondel-danser som ville gi dem neste ledetråd.
 • Ved Kebun Raya Bogor, måtte lagene ta med seg den mannlige Ondel-ondel-danseren til Taman Teijsmann og finne en kvinnelig motpart i henhold til mønsteret på skjerfene til danserne. Når danserne var riktig paret sammen, ville dukkemesteren gi dem neste ledetråd. Lagene måtte så ta med danserne til Pit-Stop.

Etappe 2 (Indonesia)[rediger | rediger kilde]

I Subang, besøkte lagene teplantasjen Walini for etappens Veisperring og Pit-Stop.
 • Jakarta (Pecenongan Street)
 • Jakarta (Taman Mini Indonesia Indah)
 • Bandung (Cikole nasjonalpark) >Veivalg< Basket Bikes or Bandung Biathlon
 • Subang (Ciater – Walini Teplantasje) >Veisperring< Hvem liker en god karakter? >Pit-Stop (Etappe 2)<

I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Basket Bikes eller Bandung Biathlon. I Basket Bikes, måtte lagene sykle inn i en skog for å finne en kvinne ved en eggbod. Der måtte de fylle kurvene på syklene deres med egg og sykle 5 km gjennom skogen langs en ujevn sti. Hvis de klarte å levere 24 hele egg til en leverandør på slutten av stien, ville lagene motta neste ledetråd. Hvis ikke, måtte de gjøre hele oppgaven om igjen. I Bandung Biathlon, måtte lagene ta på seg et par med tandem treski, kjent som bakiak, og gå langs en merket løype. Underveis, ved to stasjoner måtte lagene bruke en tradisjonell bambus-prosjektil til å treffe to mål. Når de hadde truffet målene, ville de motta neste ledetråd. I sesongens første Veisperring, måtte et lagmedlem lete i et stort område av teplantasjen for å finne en Wayang Golek, en tradisjonell, indonesisk dukketeaterfigur. Når de hadde funnet dukken, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Pecenongan Street i Jakarta for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgave:

 • Ved Taman Mini Indonesia Indah, ville lagene bli kjørt rundt i parken på "Grab"-sykler. Lagene måtte se på de ulike skiltene, som viste hvilken indonesisk by monumentene representerte, etter sju merkede bokstaver. Disse bokstavene, satt sammen, ville stave navnet på deres neste destinasjon; Bandung. Når de hadde avgitt riktig svar, ville de motta neste ledetråd.

Etappe 3 (Indonesia → Malaysia)[rediger | rediger kilde]

I Penang, kunne lagene sykle en rickshaw rundt Armenian Street mens de så etter fem spesifikke veggmalerier.

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem rappellere ned fra toppen av Great Eastern Tower og få tak i et flagg festet til bygningen. Flagget kunne de så bytte mot deres neste ledetråd. Hvis de ikke fikk tak i flagget, måtte de begynne oppgaven på nytt. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Street Art (Gatekunst) eller Street Play (Gatespill). I Street Art, måtte lagene sykle en rickshaw rundt i nabolaget av Armenian Street og finne fem spesifikke veggmalerier. Ved veggmaleriene, måtte lagene få hjelp fra lokalbefolkningen til å ta et bilde av dem, mens de utførte spesifikke positurer, ved hvert av veggmaleriene. Når bildene var godkjent, ville de motta neste ledetråd. I Street Play, måtte lagene dra til Han Jiang-tempelet. Der måtte lagene lære seg en to minutters koreografert kampscene fra en kinesisk opera. Deretter måtte de, med kostyme og sminke, framføre kampscenen. Når dommeren var fornøyd med framføringen, ville hun gi dem neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene fraktet til Merdeka Street i Bandung for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • I starten av etappen, måtte lagene dra til Garuda Indonesias hovedkontor ved Senayan City i Jakarta for å kjøpe flybilletter til Kuala Lumpur, Malaysia.
 • Ved Balathandayuthapani-tempelet, måtte lagene gå opp de 500 trappetrinnene til toppen av tempelet for å motta neste ledetråd fra en hellig mann.
 • Ledetråden lagene fikk ved tempelet, instruerte lagene til å finne deres neste ledetråd ved en av Penangs fire kinesiske Clan Jetties. De ville til slutt at deres neste ledetråd var ved Chew Clan Jetty.

Etappe 4 (Malaysia → Thailand)[rediger | rediger kilde]

I Thailand, besøkte lagene et velferdssenter for elefanter i provinsen Phang Nga.

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Rach & Vichy dra til Phung Chang-hulen. Der måtte de finne en elefantstatue, som var gjemt inne i grotten, og returnere den før de kunne fortsette kappløpet. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Muay Thai eller Untie. I Muay Thai, måtte lagene lære seg Wai Khru, en oppvarmingsrituale innen muay thai, og riktig utføre den. Når mesteren var fornøyd, ville han gi dem neste ledetråd. I Untie, måtte lagene velge en pongtongflåte løse opp komplekse knuter på et tau, som forankret båten til land. Deretter måtte de bruke tauet til å trekke seg over til en nærliggende fiskerlandsby for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem holde seg i ro i 15 minutter mens de balanserte en stabel med mynter på bakhendene og hodet deres. Hvis de klarte å balansere myntene til tiden gikk ut, ville de motta neste ledetråd. Hvis de mistet myntene før tiden gikk ut, måtte de begynne på nytt.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Phang Nga Elefantpark, måtte lagene samle ananasblader og legge dem i en haug til det var nok til en elefantfrokost. Når de hadde samlet nok blader, måtte de gå til elven og ri en elefant tilbake til måltidet. Når elefanten hadde begynt å spise måltidet, ville de motta neste ledetråd.
 • Ved Lay Pang Beach, ville lagene finne deres neste ledetråd ved en kokosnøttbod. Etter å ha mottatt ledetråden, fikk lagene beskjed om å ta med seg to kokosnøtter til stranden og etappens Pit-Stop.

Etappe 5 (Thailand → Vietnam)[rediger | rediger kilde]

I Ho Chi Minh-byen, fant lagene etappens Pit-Stop ved rundkjøringen Quách Thị Trang ved Bến Thành-markedet.
 • Airplane silhouette.png Phuket (Phuket internasjonale lufthavn) til Ho Chi Minh-byen, Vietnam Vietnam (Tan Son Nhat internasjonale lufthavn)
 • Ho Chi Minh-byen (Hồ Câu Tôm Giải Trí Thanh Đa) >Snarvei<
 • Ho Chi Minh-byen (Đường Nguyễn Văn Cừ – Photocopy Ngọc Yến) >Veivalg< Badminton eller Blomster
 • Ho Chi Minh-byen (Quán Bụi Restaurant) >Veisperring< Hvem er klar for litt snacks?
 • Ho Chi Minh-byen (Công viên Quách Thị Trang) >Pit-Stop (Etappe 5)<

I denne etappens Snarvei, måtte lagene dra til Khu du lịch Bình Quới 1. Der ville lagene finne et stort utvalg av leirkrukker, som hver inneholdt en vietnamesisk riskake. Lagene måtte velge en krukke, knuse den og spise riskaken som var inni. I en av krukkene lå det en vietnamesisk gullmynt i riskaken. Laget som fant krukken, vant Snarveisledetråden. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Badminton Bash (Badminton) eller Flower Power (Blomster). I Badminton Bash, måtte lagene dra til Công Viên Tao Đàn-parken og spille badminton mot en lokal spiller. Hvis lagene klarte å score 10 poeng før motstanderen fikk 21 poeng, ville de motta neste ledetråd. I Flower Power, måtte lagene dra til blomstermarkedet Hồ Thị Kỷ. Der måtte lagene finne en skulderkurv og deretter samle bestemte mengder med blomster fra ulike, merkede boder inne på blomstermarkedet. Etter å ha samlet blomstene, måtte de levere dem til blomsterbutikken H2 Flower for å motta neste ledetråd. I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem spise fem retter med vietnamesiske delikatesser, som var en rotte, en flaggermus, to skolopendere, to skorpioner og en øgle. Når måltidene var overstått, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved restauranten Hồ Câu Tôm Giải Trí Thanh Đa, måtte lagene bruke fiskestang til å fange fire reker fra restaurantens innendørsdam for å motta deres neste ledetråd.
 • Ved Đường Nguyễn Văn Cừ, måtte lagene finne Mr. Ngọc ved Photocopy Ngọc Yến, som ville ta kopi og stemple deres neste ledetråd.

Etappe 6 (Vietnam → Filippinene)[rediger | rediger kilde]

I Vigan, besøkte lagene gamlebyen for å gjennomføre etappens Veivalg.
 • Airplane silhouette.png Ho Chi Minh-byen (Tan Son Nhat internasjonale lufthavn) til Manila, Filippinene Filippinene (Ninoy Aquino internasjonale lufthavn)
 • Manila (Ninoy Aquino internasjonale lufthavn – Grab Taxiholdeplass)
 • Manila (Quiapo-markedet)
 • Pasay (Røde Kors Pasay Chapter)
 • Bus-logo.svg Pasay (Partas bussterminal) til Vigan (Partas bussterminal)
 • Bantay (Ilocos Sur Adventure Zone) (Overnatting) >Veisperring< Hvem har siktet i orden?
 • Vigan (Crisologo Street – M.a. Parel Antikvitetsbutikk) >Veivalg< Stup eller Sving
 • Vigan (Plaza Salcedo) >U-sving< Ikke brukt
 • Bantay (Bantay Belfry) >Pit-Stop (Etappe 6)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta zipline med ansiktet først over elven Abra og treffe et mål under dem med en melpose. Når de traff målet, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Longganisa Kalesa eller Carabao Karaoke. I Longganisa Kalesa, måtte lagene stappe 15 tradisjonelle pølser, kjent som Longganisa, mens de kjørte kalesa, en tradisjonell filippinsk hestetransport, gjennom de brolagte gatene til Plaza Burgos. Når pølsene ble godkjent, ville de motta neste ledetråd. I Carabao Karaoke, måtte lagene øve på en filippinsk folkesang mens de kjørte vannbøffelvogn til Plaza Burgos. Ved plazaen, måtte lagene opptre foran publikum og dommer. Når dommeren var fornøyd med framføringen, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved lufthavnens Grab-taxiholdeplass, ville lagene motta en handleliste med viktige ting som ville hjelpe Røde Kors Pasay Chapter. Etter å ha mottatt handlelisten, måtte lagene leie en taxi som ville ta dem til markedet i Quiapo.
 • Ved markedet i Quiapo, måtte lagene navigere seg rundt i de travle gatene ved markedet for å handle inn tingene på handlelisten, som ris, sukker og førstehjelpsutstyr. Etter å ha fått tak i de grunnleggende tingene, måtte de dra til Røde Kors Pasay Chapter, hvor katastroferammede familier ville ta godt i mot dem, og levere tingene for å motta neste ledetråd.

Etappe 7 (Filippinene → Singapore)[rediger | rediger kilde]

I Singapore, måtte lagene lete langs bystatens skyline etter et race-flagg for deres neste destinasjon.
 • Airplane silhouette.png Vigan (Mindoro lufthavn) til Singapore Singapore (Singapore Changi internasjonale lufthavn)
 • Singapore (Resorts World Sentosa – S.E.A. Aquarium) >Veisperring< Hvem er klar for et undervannssøk?
 • Singapore (Gardens by the Bay – Skyline Promenade)
 • Singapore (OUE Downtown)
 • Singapore (Singapore Turf Club) >Veivalg< Skate Rat eller Drone Hat
 • Singapore (Marina Bay – Bevegende båt) >Pit-Stop (Etappe 7)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta på seg dykkerutstyr og dykke i "Åpent hav"-tanken, hvor de måtte se etter en skattekiste. Når de hadde funnet skattekisten, måtte de ta et kort med fiskenavn fra skattekisten og vise den til lagmedlemmet utenfor tanken, som så måtte lete blant flere bilder etter fisken som stod på kortet fra skattekisten. Når de hadde funnet riktig fisk, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Skate Rat eller Drone Hat. I Skate Rat, måtte et lagmedlem skate en elektrisk skateboard, mens de bar to brett med stablete hermetikkbokser, gjennom en slalåmløype. Den andre lagmedlemmet måtte ved hjelp av en fjernkontroll styre farten på skateboarden. Hvis de fullførte løypen uten å falle eller å miste noen av hermetikkboksene, ville de motta neste ledetråd. I Drone Hat, måtte et lagmedlem styre en fjernstyrt drone slik at den landet på deres lagkamerat, som hadde på seg en hjelm med en helipad. Når dronen landet på helipaden, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Skyline Promenade, måtte lagene bruke en kikkert til å lete langs Singapores skyline etter et Race-flagg. Når de hadde funnet flagget, måtte de identifisere og dra til stedet, som var på OUE Downtown-bygningen, for å finne deres neste ledetråd.
 • For å komme seg på etappens Pit-Stop, måtte lagene dra til enten Esplanade Jetty, Merlion Park Jetty eller Marina Bayfront South Jetty, avhengig om hvor den bevegende båten var.

Etappe 8 (Singapore → Indonesia)[rediger | rediger kilde]

Ved Yogyakarta, besøkte lagene tempelanlegget Prambanan for å gjennomføre etappens andre Veisperring.
 • Singapore (Robertson Quay – Grand Copthorne Waterfront)
 • Airplane silhouette.png Singapore (Singapore Changi lufthavn) til Yogyakarta, Indonesia Indonesia (Adisucipto internasjonale lufthavn)
  • Sleman (Pasar Kalasan) >Fartsdump< Eric & Rona
 • Semanu (Goa Jomblang) >Veisperring< Hvem henger i en tynn tråd?
 • Sleman (Prambanan) >Vikeplikt< Ikke brukt eller vist >Veisperring< Hvem gjenkjenner guddommelig orden?
 • Yogyakarta (Alun-alun Selatan)
 • Yogyakarta (Ndalem Ngabean) >Pit-Stop (Etappe 8)<

Som Fartsdump i denne etappen, måtte Eric & Rona dra til Pasar Kalasan, hvor de, med bind for øynene, drikke en kopp med tradisjonell, indonesisk urteblanding, kjent som jamu. Deretter måtte de ta av bindene og lete blant flere ingredienser etter ingrediensen som var brukt i urteblandingen. Når de hadde identifisert riktig ingrediens, kunne de fortsette kappløpet. I etappens første Veisperring, måtte et lagmedlem gå på en stram line over åpningen av Goa Jomblang, 49 meter over bakken. Deretter, midt på linen, måtte de klatre ned en taustige for å få tak i deres neste ledetråd. Når de hadde hentet ledetråden, måtte de klatre opp igjen og gå tilbake til sin partner. Hvis de falt ned fra linen eller mistet ledetråden, måtte de vente på tur før de kunne start oppgaven på nytt. I etappens andre Veisperring, måtte lagmedlemmet som ikke gjorde den første Veisperringen gå en tur rundt på tempelanlegget og memorere navnet på hver tempel og helligdom. Deretter ville de få utdelt et kart over tempelanlegget, som de så måtte merke navnene på templene og helligdommene på kartet. Når de hadde korrekt merket navnene på templene og helligdommene, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsopplysning:

 • I løpet av Pit-Stop, ble lagene flyttet til Grand Copthorne Waterfront ved Robertson Quay for å starte denne etappen.

Tilleggsoppgaver:

 • Etter etappens andre Veisperring, måtte lagene delta i en tradisjonell bueskyting, kjent som Jemparingan Mataraman, hvor hvert lagmedlem måtte treffe blink med pil og bue, sittende, for å motta neste ledetråd.
 • Ved Alun-alun Selatan, fant lagene sin neste ledetråd i en sykkelbil, kjent som odong-odong.
 • Ved Alun-alun Selatan, måtte lagene overbevise to av lokalbefolkningen til å bli med dem på en tur rundt torget i deres odong-odong for å motta neste ledetråd. Deretter måtte de sykle den til etappens Pit-Stop ved Ndalem Ngabean.

Etappe 9 (Indonesia)[rediger | rediger kilde]

I Banyuwangi, besøkte lagene vulkanen Ijen for å gjennomføre etappens Veisperring.
 • BSicon lDAMPF.svg Yogyakarta (Lempuyangan jernbanestasjon) til Glagah (Karangasem jernbanestasjon)
 • Glagah (Kemiren – Sanggar Genjah Arum) (Overnatting)
 • Licin (Ijen) >Vikeplikt< Parul & Maggie viket Treasuri & Louisa >Veisperring< Hvem vil knuse det?
 • Glagah (SDN 2 Kemiren) >U-sving< Eric & Rona u-svingte Treasuri & Louisa >Veivalg< Dragehest eller Menneskeokse
 • Glagah (Kalibendo Kaffefabrikk)
 • Glagah (Kalibendo Kaffeplantasje – Pendopo Ramean) >Pit-Stop (Etappe 9)<

I denne etappens Veisperring, måtte et lagmedlem ta del i den krevende arbeidet rundt svovelgruvedrift. De måtte samle og bære noen blokker med svovel, ved hjelp av to kurver på en stang, til et merket område. Der måtte de knuse blokkene til mindre blokker, pakke dem i sekker og bære dem til en vekt for veiing. Når de hadde samlet minst 80 kg med svovel, ville de motta neste ledetråd. I denne etappens Veivalg, måtte lagene velge mellom Dragon Horse (Dragehest) eller Human Bull (Menneskeokse). I Dragon Horse, måtte lagene ta del i den tradisjonelle begivenheten Jaran Kencak, hvor de måtte dekorere og kle opp en hest for en bryllupsprosesjon. Når dommeren godkjente arbeidet, måtte de, ridende på hest og vogn, bli med i en prosesjon til en bryllupsseremoni for å motta deres neste ledetråd fra et nygift par. I Human Bull, måtte lagene frakte en håndfull med risskall over en rismark til en kurv på andre siden. De måtte imidlertid forsøke å unngå Kebo-kebonan, en person utkledd som okse, som ville hindre dem fra å komme seg til kurven. Når de hadde fylt opp kurven med risskall, ville de motta neste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Sanggar Genjah Arum, måtte lagene skrive seg på en av fire adgangstider til kaffebaren neste morgen. Ved sine angitte tidspunkter, ville lagene gå inn i kaffebaren, hvor butikkens eier, Mr. Setiawan Subekti, ville servere dem en kopp med kaffen Kopai Osing sammen med deres neste ledetråd.
 • Ved Kalibendo kaffefabrikk, måtte lagene lete gjennom 80 kg med kaffebønner etter sju røde kaffebønner med bokstavene P-I-T-S-T-O-P, som ville danne ordene Pit Stop, for å motta neste ledetråd.

Etappe 10 (Indonesia)[rediger | rediger kilde]

Bali, fant lagene målstreken for den femte sesongen av The Amazing Race Asia ved Bajra Sandhi-monumentet.
 • BSicon BOOT.svg Kalipuro (Ketapang havn) til Gilimanuk (Gilimanuk Havn)
 • Sanur (Pura Dalem Pengembak)
 • Sanur (Pantai Mertasari)
 • Sanur (Pantai Mertasari – Taman Inspirasi)
 • Blahbatuh (Pura Samuan Tiga) >Veisperring< Hvem kan dere stole på å ta et dykk?
 • Denpasar (Bajra Sandhi-monumentet) >Pit-Stop (Etappe 10)<

I sesongens siste Veisperring, måtte et lagmedlem organisere kokosnøtter som enten hadde symboler av ting lagene hadde møtt i løpet av kappløpet, navn på Pit-Stop og lagene som hadde blitt eliminert i løpet av kappløpet. Kokosnøttene måtte så plasseres i kronologisk rekkefølge ved å plassere dem i hull, der hullene representerte hver etappe, på et mancalabrett, kjent som congkak.

Etappe Gjenstand eller sted Pit-Stop Lag eliminert
1 Kompass Bogor Lisa & Nicole
Rei & Keiji
2 Wayang Golek-dukke Ciater Alphaeus & Brandon
3 Waterfall Hill Temple Hean Boo Thean Ikke-eliminering
4 Kokosnøtt Lay Pang Rach & Vicky
5 Skorpion Chợ Bến Thành Will & Alex
6 Skyteskive Bantay Anita & Tom
7 Stingray Marina Bay Ikke-eliminering
8 Taustige nDalem Ngabean JK & Mike
9 Vulkan Pendopo Ramean Treasuri & Louisa
10 Finale

Når kokosnøttene var riktig plassert, ville de motta sesongens siste ledetråd.

Tilleggsoppgaver:

 • Ved Pura Dalem Pengembak, måtte lagene montere to lange, balinesiske dekorasjonsstolper, kjent som penjor. Når penjor-kunstneren var fornøyd med arbeidet, måtte de levere stolpene til et utstillingsområde ved Pantai Mertasari for å motta neste ledetråd.
 • Ved Pantai Mertasari, måtte lagene delta i en tradisjonell, indonesisk stolpeklatring, kjent som Panjat Pinang. Hvert lagmedlem måtte klatre opp en sleip stolpe av nøttetre for å hente to merkede gjenstander som hang på toppen av stolpen. Når de hadde hentet begge gjenstandene, ville de motta neste ledetråd.
 • Etter Panjat Pinang-oppgaven, måtte lagene gå til den nærliggende stranden Taman Inspirasi, hvor de måtte skrifte til badetøy og deretter sette sammen en jukung, en tradisjonell fiskebåt, i henhold til et gitt eksempel. Når båten var skikkelig satt sammen, måtte de sjøsette båten og padle den ute i vannet for å lete etter en merket ruse, kjent som bubu. Når de hadde funnet en, måtte de padle tilbake til land for å motta neste ledetråd.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]